mandag 5. mars 2012

Kategori nr 5 // LYS

Idé: få lyset tydelig fram
Instillinger: ISO: 400 lukker: 1/250 blender: f/1.4
Det direkte sollyset framhevar skjørheten i egga. Lyset er skarp og skaper ein slags overeksponering som eg synes var fin. Det sterke lyset står i stor kontrast til den mørke skyggen, som er under hendene. Kontrasten er kvass og hard. Komposisjonen på dette bildet er fredelig, linjene er diagonale. Fokuset er på det eine egget, som er plassert sentralt i bildet. 

Idé: vise komposisjon og direkte lys
Instilinger: ISO: 400 lukker: 1/1200 blender: f/1,4
På dette bildet skaper lyset, som skinner igjennom vinduet, høglys. Eggets form reflekteres ned i underflata, noko som skapar eit interesant bilde. Den diagonale linja gir mer fart, og lager ein spanande komposisjon. Eggene er plassert i den gyldnesnitt. Det mest interesante med dette bildet er gjenspeglingen i vinduget. På grunn av det doble galset oppstår det ein spennande refleksjon som skapte ein fortyllende efekt. Fargene på bildet er fredelige, blålige og røffe. Med dette bildet lærte eg kor mykje lys har å seie. Bildet er redigert med curves og gradient map, i Photoshop.


Idé: vise stemning og følelser
Instillinger: ISO: 400 lukkertid: 1/80 blender: f/1.4
Det er vanskelig å få lyset bra til ved konsertbilder. Dette bildet er eg fornøgd med sidan det er klart, lyset er fint og rett plassert. I forhold til de forrige bildene, så er dette unaturleg lys, som kommer i fra store lyskastere. Derfor får lyset en helt annen rolle og det oppfører seg annerleis. Artisten er plassert i forgrunnen. Oppmerksomheita går til henne. Lyset bak er ufokusert, men viktig for å gjennomføre komposisjonen. Bildet er redigert svart-kvitt i gradient map, i Photoshop. Deretter er det redigert med curves.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar