mandag 27. februar 2012

VATN

Det mest fasinerande med vatn er måten det kan samla seg på. I store endelause hav, i dråpar, små puttar og i grøfter langs vegen. Vatn har evnen til både å fare fort forbi og å henge på ruta i timesvis.
( lukker:1/640  blender: f 1/4 ISO: 400 ) Fokuset er på dråpene, som også er i forgrunnen. Bakgrunnen er ufokusert, noe som gir mer oppmerksomhet til forgrunnen. Fargane er duse, varme og følsome. Bildet er redigert med curves.








Når me fikk oppgåven om å fotografera vatn, kunne me så og seie gjere kva me ville. Me skulle bruka det me hadde lært om komposisjon, lukkertid og redigering. Sidan det nærmar seg vår og fossen ikkje lenger er frosen, gjekk eg meg ein tur ned fossen på Bryne. Utfordringa med å ta bilete av fossen var lukkertida. Eg prøvde ut litt forskjellig, men synes det vart kulast når eg brukt lang lukkertid og høg blender. Oppgåven fungerte greit, men vart litt for simpel og derfor litt kjedelig.

(lukker: 1/500 blender: f/1.4 ISO: 100 )  Fokuset ligger på fuglene som er plassert i ei linje ved det gyldne snitt. Bildet består av mange vannrette linjer. Lyset er klart, varmt og kontrastfylt. Bildet er redigert i kontraster og metning. 
( lukker: 1/400  blender: f/ 1.4  ISO: 100 ) Det første man legger merke til her er stolpen som er plassert i det gyldnesnitt. I bakgrunnen er fossen som er ufokusert og blir derfor ikkje godt lagt merke til. Lyset er varmt, matt og litt flatt. Bildet er redigert i kontraster og metning. 

( lukker: 1/10 blender:  f/9  ISO:100 ) Fokuset er på den store steinen, som også er plassert i det gyldne snitt. På grunn av den lange lukkertiden og den store bevegelsen i vatnen, får man ein følelse av at vatnet ligg rundt steinane som eit tjukt lag. Det er mykje fart i dette bildet. Fargane er djupe og varme, dei gir meg ein følelse av vår. Bilete er redigert litt i kontraster og metning. 
( lukker: 1/15 blender: f/7,1  ISO: 100 ) Fokuset er på greinene i framgrunnen, resten av bilete er meir eller mindre ufokusert. Den kalde fargen på vatnet står i kontrast til den varme grønfargen på greinene. Lyset er konsentrert og mettande. Bildet er redigert i curves. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar