fredag 16. mars 2012

Foto som dokumentasjon

Bilder kan brukes til mye. Man kan se bilder i aviser, reportasjer, magasiner, hjemmet. Foto blir brukt til å utrykke seg på ulikt vis. Å bruke bilde som dokumentasjon er bare en av mange måter man kan utnytte fotografi på. I hjemmet dokumenterer en for eksempel et barns liv. I andre sammenhenger bruker man foto for å dokumentere en hedelse. Denne måten å illustrere på kan gjørs på så enormt mange ulike varianter.

Da vi besøkte arkologisk museum fikk vi høre litt om hvordan fotografen Terje Tveit, bruker foto. Han er ansatt som fotograf ved Stavanger sitt arkologiske museum. Yrket hans går ut på å fotografere museumets arkologiske funn. Dette er en oppgave som kanskje ikke virker så kjekt i utgangspunktet, men det er fullt mulig å gjøre det spennende. Han tar som oftes bilde i studio der han bruker sterk belysning. Hans måte å ta bilder på er en dokumentasjon av gamle gjenstander. I museumet var det også en utstilling av fotografens personlige bilder. (les om det her) Dette var først og fremst naturbilder av sjø, fjell, himmel og vind. Han jobber mye med lyset og mener at det er utgangspunktet i et bilde. Denne eksklusjonen gav meg innsikt i hvor stort begrepet "fotografi" virkelig er. Det er så uendelig mang måter å ta bilder på. Videre i innlegget kan du se litt av bildene som jeg tok på utstillingen. Disse bildene viser hvordan bilder kan bli brukt som dokumentasjon fra en tur.


Her kan du lese litt historie om hvordan fotografi har blitt brukt som både dokumentasjon og som et kunstnerisk utrykksmiddel.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar